tiistai 19. maaliskuuta 2013

Iltatalli ja Mielenkiintoinen kisakokemus..

Kiritään vähän kiinni..
Keskiviikkona sain vapautuksen kuviksentunnilta ja mentiin Milan kanssa kolmen bussilla tallille. Haettiin ensin Oliver ja Clara tarhasta ja laiteltiin kuntoon. Claralla olin menny aikasemmin yhden kerran, senkin kouluvalkussa noin puolivuotta sitten. Tehtiin aluksi ihan perusjuttuja ja hain ponia pyöreäksi. Lopussa laukkaillessa päätin kokeilla pari laukanvaihtoa, jotka onnistuivat ollättävän hyvin. Clara reagoi todella pieniin apuihin ja sillä oli mukava ratsastaa. Lopussa mentiin pellolle laukkaamaan yksi kierros, ja tekemään loppukäynnit.
Hoidettiin heppaset ulos ja mentiin hakemaan poneja. Claralla ja Oliverilla ratsastamisen aikana kuului jo tarhasta ryskettä ja vinkumista Mi'n ja Mustan leikeistä johtuen. Mustan riimu löytyikin Mi'n puolelta. Haettiin ponit sisään ja puunailtiin ne. Kentällä ratsastin K.N Specialin läpi pariinkertaan, ja tuttarin kerran. Kn'ssä meinasi tuo yksi voltti aina unohtua.. Lopuksi mentiin ottamaan ponienkin kanssa kierros/pari pidempää laukkaa. Hoidettiin ponit pois, ja alettiin tekemään iltatallia. Hain heposia sisään silläaikaa kun Mila laittoi heiniä ja siivosi jäljet kentältä, viimeiseksi (kaiken muunkin jälkeen) vietiin vielä pihattoon kaksi saavillista vettä. Yllättävän pitkään tähän operaatioon meni, vaikka ei sitä olisi etukäteen uskonutkaan, ensikerralla ollaan sitten viisaampia (;

laukkatyöskentelyä..
Perjantaina meillä oli 'este'tunti. Tulin normaaliin aikaan tallille puunaamaan ponin ja menin verkkailemaan ennen tunnin alkua. Tunnilla mentiin puomeja pitkillä sivuilla, ja pikku ristikkoa. Toisten puomien välit olivat pitkät, joten niihin Epunkin piti venyttää, toiset välit olivat luhyet, joihin piti lyhentää askelta. Harjoitus oli aivan superkiva! juuri sellainen mitä me Epun kanssa kaivattiinkin. Pienen hiomisen jälkeen poni alkoi odottamaan todella kivasti. Pikkuristikkoa 'hypätessä' olin ylpeä itsestäni sekä ponista. Sain pidettyä iteni kurissa, enkä hypännyt ponin puolesta ja ponikin odotti todellahyvin. Huomasin (jälleen!) että kun en tehnyt mitään ylimääräistä niin poni hoiteli jalkansa hienosti, ja pysyi suorana.

perjantailta..
Lauantaina käväisin tallilla ratsastamassa ponia hieman, koska sunnuntaina olisi kisat. Käppäitiin ensin Helin kanssa 30min lenkki käärmetiellä ja menin sitten vääntämään koulua pellolle. Epulla oli virtaa, mutta silti laukat nousivat oikein ja se rauhoittui nopeasti, lopuksi vedettiin Helin kanssa kierros rentoa, pitkää laukkaa. Tämän jälkeen kunnonloppukävelyt ja varusteiden tehoputsaus (Sekä Epun että Katan varusteille)
Sunnuntaina sai nukkua pitkään, koska kisat alkoivat vasta yhdeltä. Helin kanssa mentiin tallille noin 10maissa. Puunattiin ponit kunnolla ja letitettiin (lue: Heli letitti) harjat ja hännät. Päästiin lähtemään melkein aikataulussa, onneksi molemmat ponit on helppoja lastata.. kisapaikalla minä menin ilmoittamaan meidät ja Heli otti ponit ulos. Verkkaa pystyi tekemään vähän ulkokentällä, joten aloitettiin verkka siellä ennen kuin maneesiin pääsi. Poni oli verkassa aivan super, mutta radalla kävi jotain outoa, kenties ratsastaja jännitti niin, että vääriä laukkoja nousi. Prosentitkin olivat tuon mukaiset. K.N Specialin ohjelmassa unohdin sen kirotun voltin ja vastalaukat. Poni ei myöskään ollut enää rento, ja ratsastaja oli hermona. Rimaa hipoen päästiin kuitenkin läpi. Kävelytettiin ponit ennen kuin lastattiin ne traikkuun ja ajettiin takaisin tallille.Tallilla otettiin ponit ulos ja vietiin tarhaan sekä purettiin kamat paikoilleen. Päivähän tuolla taas vierähti, ja kokemusta tuli, jollei muuta (Minulle siis, Heli sijoittui Tuttarissatoiseksi (: )
Arkiston aarteita..
Eilen tehtiinkouluvalkussa kulmia. Samalla ratsastettiin vähän yhdelläkädellä. Epron oli aika hyvän tuntuinen, itse en vaan uskaltanut kääntää yläkroppaa tarpeeksi, vain pää kääntyi :D Lopputunnista otettiin laukkoja kahdeksikolla, välissä piti vaihtaa laukka ravin kautta. Jälleen nousi todella hyviä laukkoja, jotka pysyivät myös rauhallistempoisina.. Keskiviikkona uudelleen tallile. (tällänen kilometripostaus tälläkertaa, mitäs jätin näitä rästiin..)
-Henskuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti