sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Katailua ja Ehon kisat..

Torstaihin jäätiin...?
Valitettavasti muisti pätkii niin pahasti että en edes muista mitä tein Epronin kanssa torstaina o.o Sen muistan että myöhästyin bussista, ja että poni oli kiva ratsastaa, muuta mieleen ei tulekaan...
Perjantaina menin viiden tunnille, jossa tehtiin avoa. Epron oli ihanan kevyt ja rento ratsastaa. Alkutunnista tehtiin perus verkkaa -> ympyröitä ja taivuttelua. Avot suijuivat todella hyvin, muistui taas mieleen,että Epronin kanssa pitää käyttää todella pehmeitä apuja, ei 'pakottaa'. Silloin mikään ei suju. Muiden mennessä pellolle laukkaamaan, otettiin Epronin kanssa muutama hyvä nosto kentällä, lauantain kisoja ajatellen. Puunattiin yhdessä Vertsun kanssa Epronin varusteet ja laitoin tavarat kisakuntoon. Lopuksi ratsastelin vielä Katinkan. Otettiin nostoja pyöreänä ja pohkeenväistöjä.Välillä tuli tosi kivantuntuisia pätkiä!
Lauantai olikin sitten täysi fiasko. Aamulla tallille tullessa kaikki oli hyvin. Kisapaikalla Epron jännittyi ja näki joka nurkassa mörköjä, mikä ei ole ollenkaan sen tapaista. Verkkahypytkin olivat vaisuja. Radalla poni mulkoili ympärilleen jännittyneenä, ja tartutti jännityksen ratsastajaankin. En saanut ponia liikkumaan pohkeesta eteen, ja sen jäädessä pohkeen taakse mikään ei enää sujunut. Lopulta kiellettiin ulos laineelle, joka alemmassa kuvassa. Näin siis 70cm luokka. Tässä vaiheessa en tietenkään tyhmänä tajunnut, että esteen olisi voinut vielä kerran hypätä, ja lähdin maneesista pois.

Tämä kuva 80cm luokasta, 70cm luokassa hypättiin ikkunaan päin..
Radan jälkeen otin vielä hypyn verkka-alueella ja sieltähän tuli hyvän tuntuinen, ilmava hyppy. Miksei näitä tullut radalla.. No, eteenpäin. Tämän jälkeen menin takomaan 80cm rataa päähäni. Verkassa ihan vain yksi hyvä hyppy ja radalle. Tälläkertaa vauhti oli hyvä. 2. esteelle tultiin vähän pitkänä, enkä tajunnut auttaa ponia puolipidätteellä ylös -> pudotus. 3.meni hyvin, neloselle tullessa näkyi mörköjä ja meinasi tulla stoppi. Yli mentiin kuitenkin paikaltaan. Tuolle laineelle toin ponin kaksi kertaa huonosti, jonka takia hylky. Lopussa mentiin kuitenkin tuosta vielä yli. Tallilla hyppäsin vielä Katinkan selkään. Mentiin pellolla. Lähinnä taivuttelin ponia ja laukkailtiin vähän. Virtaa ainakin riitti! Pienten pukkien ja laukkapyrähdysten saattelemana hoidin ponin talliin. (lue: Poni ei malttanut edes kävellä pellolla, laukassa aika riehakkaita pätkiä, kun pyysin nostamaan [jälleen] pyöreänä laukat, sain ihanan hyvittavat 'pukki' soolot :D) Lopuksi pesin ja rasvasin suitset.
Tänään tulin tallille n. puoli 11. Tehtiin Mimmin kanssa vähän hommia ennen kuin hain ponin ja puunailin sen. Siitä lähtee vieläkin ihan älyttömästi karvaa. Pellolla treenattiin takaosakäännöksiä ja avoja, ihan hyvällä menestyksellä. Laukoissa poni vähän innostui, joten tehtiin nopeita siirtymisiä ravi -- pysähdys. Lopuksi otin kentällä pari kunnollista nostoa suuntaansa.
- Hensku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti