tiistai 12. maaliskuuta 2013

Yhdellä kädellä

Ja paljon muuta.
Maanantaina meilä ei ollut tuntia, joten menin itsekseni Epronilla. Tein käynti - laukka - käynti siirtymisiä. Akutunnista taivuttelin ponia ja vaihtelin asetuksia paljon. Poni oli vähän oikean pohkeen päällä ja ei rentoutunut niin kivasti kuin yleensä. Pidätteistä poni kuitenkin tuli superhyvin takaisin, siihen olin todella tyytyväinen.
Keskiviikkona Milan kanssa tallille. Pelastin Milan täpärällä bussiin.. (Ei siitä enempää) Suvi oli kuvailemassa meitä. Epronin kanssa työskenneltiin ympyrällä, ja poni oli aivan super! Tosi rennon tuntuinen, muoto pysyi laukassakin ja oikea laukkakin nousi ekalla yrittämällä! Haettiin pientä laukkaa myös yhden askeleen laukkapuomeilla. Välillä etäisyys oli hyvä, välillä ei. Lopputunnista ratsin ilman satulaa, sillä poni oli niin hyvän tuntuinen.


Perjantaina mentiin tunnilla kulmia.Harjoiteltiin kääntämistä istunnalla. Itsekin huomasin,kuinka paljon paremmin poni kääntyy, kun kääntää ylävartaloa siinä samalla ;) Poni ei ollut kaikista rennoin tänään, mutto liikkui silti hyvin eteenpäin omalla moottorillaan. Laukassa ei kulmia päästy talvikelin vuoksi tekemään.Sunnuntaina tulin aikaisin tallille, jotta ehtisin puunailla ponin kunnolla. 45min siihen vierähtikin, kun kunnolla hinkkasi talvikarvaa pois. Mentiin tekemään alkukäynnit pellolle, jonka jälkeen tehtiin käynti --> seis --> käynti siirtymisiä. Poni oli aika http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6275097512979074749#editor/target=post;postID=1161359081979307525nopea, joten mentiin tunnin loputtua kentälle. Treenasin vähän K.N Specialin ohjelmaa. Kaikkia kohtia en päässyt ratsastamaan läpi, koska kenttä oli kengättömälle vähän liponen. Kun olin hionut vaikeita kohtia, siirryttiin puomeille. Käynnissä ja ravissa, siirtymisiä ennen puomeja ja niiden välissä. Puomien jälkeen nostin käynnistä laukan ja laukkasi looivan kaaren.

Lopputunnista Heli innosti kokeilemaan yhdelläkädellä ratsastusta. Suhtauduin ideaan alunalkaen epäillen, mutta kokeillessani innostuin niin paljon että viimeiset 30min menikin tämän opetteluun. Käänsin käynnissä ja ravissa, mentiin puomeja ja laukattiin vähän suoralla. Tässä huomasi, kuinka paljon oli siitä perjantain tunnin kääntämisestä, poni kääntyi todella näppärästi pelkällä istunnalla.
Maanantaina meillä oli kouluvalkku. Tehtiin lähinnä puolikaaria, pysähdyksiä ja suoristamisia. Poni oli alkutunnista vähän unessa siirtymisissä, mutta lopputunnista saatiin niihin hyvää terävyyttä. Laukannostot oli hyviä, mutta Epulähti nostojen jälkeen vähän lapasesta. Lopussa tuli ihan superhyvä laukannosto, johon lopetettiin. Loppuravien ajan poni oli ihanan pehmeä ja kivassa muodossa, siitä oltaisiin voitu aloittaa..
Kuvista kiitos Suville! (:
-Hensku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti